Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Sınai Mülkiyet Kanunu'nun uygulanmasında marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların belge verilerek korunması ile ilgili uygulanacak usul ve esaslar belirlendi.

        Türk Patent ve Marka Kurumunun "Sınai Mülkiyet Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlanması amaçlanan Sınai Mülkiyet Kanunu, TBMM tarafından 22 Aralık 2016'da kabul edilerek 10 Ocak 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

        Bugün yürürlüğe giren uygulama yönetmeliğinde de marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adı başvurularına ilişkin esaslar, kurallar ve şartlar yer aldı.

        Yönetmelikte, marka, patent, tasarım, coğrafi işaretleme başvurusu, müracaat incelemeleri, tescil esasları, itiraz uygulamaları, patent başvurularının fiziksel özellikleri gibi başlıklara ilişkin konular da ayrıntılı düzenlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler