Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında, Konya ve Aksaray'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce organize edilen etkinlik kapsamında, vatandaşlar ve öğrenciler, sabah Hacıveyiszade Cami'sinde toplandı. Camiyi dolduran gençler, hep birlikte sabah namazını kıldı, ardından hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

        Yapılan duaların ardından, cami çıkışında vatandaşlara çorba ikram edildi.

        Topluluk daha sonra atılan sloganlar eşliğinde, yaklaşık 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla Konya Şehitliği'ne yürüdü. Burada okunan Kuran-ı Kerim'in ardından, Çanakkale ve 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitler için dua edilerek, program tamamlandı.

        - Aksaray

        Aksaray'da da etkinlik kapsamında Ulu Cami'de sabah namazı kılındı. Cami çıkışında vatandaşlara çorba dağıtıldı.

        Vatandaşlar, daha sonra ellerinde bayrakla Aksaray Şehitliği'ne kadar yürüdü.

        Burada şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler