Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye düzenlenen "2. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali"ne katılan çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla eğlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, çocuklara anne ve babalarının oynadığı topaç, çember çevirme, sek sek, gülle ve mendil kapmaca gibi oyunlar öğretildi.

        Arkadaşlarıyla eski sokak oyunlarıyla eğlenen çocukları, aileleri de keyifle izledi.

        Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yaptığı konuşmada, birlik beraberliğin güçlenmesinde bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

        Festivaldeki amaçlarının çocukların unutulmaya yüz tutmuş oyunları tanıması olduğunu belirten Kara, "Festivale katılımdan memnunum. Geleneksel çocuk oyunlarımız önemli. Bunlar arkadaşlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, bencillikten uzaklaşarak takım ruhunun oluşturulduğu kabiliyetlerin geliştirildiği oyunlardır. Eski oyunların yeni nesil tarafından bilinmesini önemsiyoruz." dedi.

        Etkinlik kapsamında Osmaniye Valisi Kerem Al ve Belediye Başkanı Kara da topaç çevirdi.

        Oyunları kazanan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler