Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının açıklaması hakkında, "Uluslararası hukukun icaplarını yerine getirme hususundaki sicili malum olan Yunanistan’ın bu hususta kimseye söyleyecek bir sözü olmaması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

        Müftüoğlu, konuya ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, Türkiye'nin her zaman uluslararası hukuku esas aldığını ve saygı gösterdiğini belirterek, diğer yandan daha öncede ifade edildiği gibi Ege Denizi’nde Türkiye ile Yunanistan arasında birbiriyle bağlantılı bir dizi sorun olduğunu vurguladı.

        Yunanistan Savunma Bakanı’nın Ege’de barış ve huzuru tehdit eden açıklama ve davranışları hususundaki görüşlerini daha önce muhtelif vesilelerle kamuoyuna açıkladığını kaydeden Müftüoğlu, Türkiye'nin bahse konu sorunların uluslararası hukuka uygun ve barışçıl yollardan çözümüne önem atfettiğinin altını çizdi.

        Müftüoğlu şunları kaydetti:

        "Nitekim bu anlayıştan hareketle, Ege meselelerinin çözümü amacıyla iki ülke arasında tesis edilmiş diyalog kanalları da mevcuttur. Uluslararası hukukun icaplarını yerine getirme hususundaki sicili malum olan Yunanistan’ın bu hususta kimseye söyleyecek bir sözü olmaması gerekir. Bu vesileyle, Yunanistan Savunma Bakanı’nın iki ülke arasında güçlendirilmeye çalışılan iyi komşuluk, dostluk ilişkilerini ve işbirliğini akamete uğratmaya dönük kabul edilemez beyan ve hareketlerine son vermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler