Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde 10 yunus balığının ölü olarak karaya vurmasına ilişkin yapılan incelemede silahla vurulma izine rastlanmadığını bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, karaya vuran ölü yunuslarla ilgili Akçakoca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin inceleme başlattığını ve balıkların bulunduğu Karaburun plajında ihbarı yapan vatandaşlardan bilgi aldığı kaydedildi.

        Söz konusu yunuslar üzerinde inceleme yapıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Balıkların ölümlerinin, ilk gözlemlere göre denize atılan ağlar ve bu ağlara takılmaları sonucu olduğu tahmin edilmektedir. Akçakoca ilçesinde karaya vuran yunuslarda silahla vurma ibaresine rastlanmamıştır."

        Açıklamada ayrıca, toplamda karaya vurmuş 10 balığın bulunduğu, bunlardan 7'sinin kuş ve çevrede bulunan hayvanlar tarafından parçalandığı, geriye kalan 3 yunusun ise numune olarak alındığı ve gerekli incelemelerin ardından İstanbul Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderileceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler