Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salon: Ankara

        Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Sinan İşgüder, İbrahim Altıntaş

        Halk Enerji TED Ankara Kolejliler: Thomas 5, Yesukan Onar 3, Hummer 17, Morrison 33, Galloway 18, Taylan Süerkip 3

        Gaziantep Basketbol: Denmon 9, Cherry 12, Haislip 17, Jefferson 19, Rautins 17, Balazic 7, Ruzic 6, Alper Özcan 2, Altan Erol, Erden Eryüz

        1. Periyot: 22-25

        Devre: 41-43

        3. Periyot: 61-61

        ANKARA (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Gaziantep Basketbol, deplasmanda Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'i 89-79 yendi.

        Karşılaşmaya hem hücumda hem de savunmada etkili giren Gaziantep Basketbol, Haislip ve Jefferson'ın sayılarıyla 5. dakikada 6 sayılık (9-15) farka ulaştı. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Morrison'ın skorer oyunuyla farkı biraz olsun azaltsa da periyot 25-22 konuk ekip lehine sonuçlandı.

        Başkent ekibi, 2. çeyreğe Galloway'in dış atışlardan bulduğu sayılarla başlarken, Gaziantep Basketbol, Ruzic, Rautins ve Balazic'in basketleriyle üstünlüğünü sürdürerek, 15. dakikayı 37-28 önde geçti. Rakibinin yaptığı top kayıplarını Morrison'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle değerlendiren ev sahibi ekip, farkı azaltsa da Gaziantep Basketbol, soyunma odasına 43-41 üstün gitti.

        Üçüncü periyotta rakibinin yaptığı yanlış şut seçimlerini hızlı hücumlarla sonlandıran Gaziantep Basketbol, Jefferson ve Haislip'in basketleriyle 24. dakikaya 7 sayı farkla önde girdi: 48-55. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren başkent temsilcisi, hücumda da Hummer, Morrison ve Taylan Süerkip ile etkili olarak 13-4'lük seri buldu ve 29. dakikada ilk kez öne geçti: 61-59. Çeyrek 61-61 eşitlikle sona erdi.

        Büyük çekişmenin yaşandığı ve skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği son çeyreğin ilk bölümünde Morrison ile sayılar bulan rakibine Rautins ile karşılık veren Gaziantep Basketbol, 35. dakikayı 72-69 önde geçti. Rautins-Haislip ikilisinin sorumluluk almasıyla kontrolü eline geçiren konuk takım, Jefferson'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla son iki dakikasına 84-75 önde girdiği karşılaşmadan 89-79 galip ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler