Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleştirilen, Antalya Aquatlonu Yarışması 466 sporcunun katılımıyla başladı.

        Konyaaltı Beach Parkta başlayan aquatlon yarışması; elitler, gençler, yıldızlar, minikler, yaş grupları ve halk aquatlonu kategorilerinde yapılacak. Elit ve genç kategorisinde yarışan sporcular 750 metre yüzerek, 5 kilometre koşacak.

        Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun 3. yarışı olan aquatlonun startını Antalya'da verdiklerini söyledi.

        Antalya'nın spor etkinliklerin gerçekleştirilmesine çok elverişli olduğunu kaydeden Çelik, "Triatlonda yüzülüyor, koşuluyor ve bisiklete biniliyor ama aquatlonda yüzülüyor ve koşuluyor. Aquatlona Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde devam edeceğiz ve ekim ayına kadar etkinliklerimiz sürecek." dedi.

        Triatlon sporunun Türk halkına çok uyan bir spor olduğunu güç, kuvvet ve iradeyi bir arada bulundurduğunu ifade eden Çelik, bunların da Türk halkında mevcut olduğunu kaydetti.

        Çelik, vatandaşları triatlon yapmaya davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler