Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Belediyesinin düzenlediği 92. Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri, devam ediyor.

        Büyükmandıra Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen organizasyonda, çeşitli kategorilerde mücadeleler yapılıyor.

        Organizasyonun başpehlivanlık müsabakaları öncesinde, er meydanında büyük boyutta Türk bayrağı açıldı. Daha sonra güreşlere katılan 24 başpehlivan, davul zurna eşliğinde ellerindeki Türk bayrakları ile girdiği er meydanında tur attı.

        Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri'nin yaklaşık bir asırdır büyük coşkuyla yapıldığını söyledi.

        Ata sporunu coşkuyla sürdürdüklerini belirten Balyemez, etkinliğe 250 güreşçinin katıldığını kaydetti.

        Konuşmaların ardından başpehlivanlık müsabakaları için kura çekildi.

        Başpehlivanlık güreşlerinde, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Orhan Okulu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlarından Şaban Yılmaz ve İsmail Balaban'ın da aralarında bulunduğu 24 pehlivan mücadele edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler