Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Gururla taşıdığım AK Parti Genel Başkanlığı görevini Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum." dedi.

        Yıldırım, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşümde yeni bir aşamaya geçilerek şehir hastanelerinin hizmete alınmaya başlandığını belirtti.

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde istihdam, üretim ve ihracata hız vermek amacıyla "Cazibe Merkezi Programı"nı başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, bu projeyle terörün yıllardır sebep olduğu bölgedeki kalkınma ve refah açığını kapatacaklarını ifade etti.

        Yıldırım, savunmada güçlü olmanın yolunun yerli ve milli olmaktan geçtiğine dikkati çekerek, yerli ve milli kaynakların daha fazla kullanılması, yerlileştirme ve millileştirme oranının artırılması için yeni projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

        "Kendi uçağımızı, gemimizi, silahımızı, tankımızı ve topumuzu yerli imkanlarla yapıyoruz." diyen Yıldırım, ihracatı da artırdıklarını vurguladı.

        Siyasetin, millete hizmet edebildiğinde bir anlam taşıyacağını söyleyen Yıldırım, millet ve memleket için siyaset yaptıklarına değindi.

        Yıldırım, milletin ve memleketin haklı davasını bugüne kadar savunduklarını, bundan sonra da savunmaya devam edeceklerini belirtti.

        Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Yıldırım, terörü Türkiye gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarına işaret etti.

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, ekonomiyi daha da güçlendireceklerini, Türkiye'nin rekabet gücünü artıracaklarını, işsizliği azaltmak için daha çok yatırım, üretim, ticaret stratejisini sürdüreceklerini dile getirdi.

        Milletin refahını daha da artırmak için gayret göstereceklerine işaret eden Yıldırım, artan refahın adil bölüşümünü de sağlayacaklarını belirtti.

        - "Diğer partilerin de katkısını arayacağız"

        Bürokrasiyi azaltacaklarını, milletin beklediği hizmetleri hızlandırmak için gereken tedbirleri alacaklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Demokratik ve ekonomik reformlara hız kesmeden devam edeceğiz. İşte bunun ilk adımını attık, başbakanlık makamını kaldırdık. 16 Nisan halk oylamasıyla milletimiz anayasa değişikliğini kabul etti. Aynı zamanda gelecek için de bize bir mesaj verdi, 'Kazanan Türkiye.' dedi. Biz AK Parti iktidarı olarak bu mesajın gereğini yapmak için hem 'hayır' diyen hem 'evet' diyen vatandaşlarımızın beklentisini karşılayacak, bütün milleti kucaklayacak adımları atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Referandum sonrası uyum yasalarını da süratle tamamlayacağız. Şüphesiz bunu yaparken diğer partilerin de katkısını arayacağız."

        Yıldırım, dış politikada dostlukları artırma, düşmanlıkları azaltma anlayışına devam edeceklerini bildirdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir siyasetçi, dava adamı ve Türkiye davasının yılmaz savunucusu olduğunu belirten Yıldırım, "Hiçbir dava adamı yoktur ki kendisine 'Muhtar bile olamaz' denilirken bir ülkenin kaderini değiştirecek değişikliklere, reformlara, projelere imza atsın. Hiçbir dava adamı yoktur ki şer cepheleri kendisini ateş çemberine çekmeye çalışırken milletin gönlünde taht kursun. İşte biz böyle bir dava adamının yol arkadaşıyız. Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyız. AK Partililer ne diyor? 'Her şey Türkiye için, her şey milletimiz için.' Milletle birlikte yeni hedeflerde milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'la yürümeye var mısınız?" ifadesini kullandı.

        - "3. Olağanüstü Kongremiz bir besmeledir"

        Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlıkla yürüdüğüne dikkati çeken Yıldırım, bu kutlu yürüyüşte ilk günkü aşkla, heyecanla ilerlediklerini dile getirdi.

        Hiçbir gücün 2023 ve 2053 hedeflerin hayata geçirilmesine engel olamayacağına vurgu yapan Yıldırım, AK Parti'nin, "güven", "istikrar", "halka hizmet etmek", "halka ve hakka hizmet" demek olduğunu belirtti.

        Yıldırım, AK Parti'nin, partililerin emeği ve ak yürekleriyle bugünlere geldiğine işaret ederek, görev alan bütün partililerin her türlü övgüyü hak ettiğini söyledi.

        Yollarda, köprülerde imzası olan bir hareket, terörle mücadelede kararlı, milli duruş sergileyen bir geleneğe sahip olduklarına değinen Yıldırım, cumhurbaşkanlarıyla, Meclis başkanlarıyla, başbakanlarıyla, bakanlarıyla, milletvekilleriyle ve bütün teşkilatıyla millete hizmet etmiş büyük bir parti olduklarını bildirdi.

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev almış en başta liderimiz, Cumhurbaşkanımız, adam gibi adam, Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere geçmiş Cumhurbaşkanımıza, Meclis başkanlarımıza, başbakanlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, delegelerimize, kurucularımıza, AK Parti teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış yol arkadaşlarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Teşkilatımıza, bu kutlu yolculukta yaptıkları hizmetlerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Birinci Olağanüstü Kongremizde Cumhurbaşkanımız, 'Bu bir Fatiha'dır, bu bir başlangıçtır.' demişti. Ben de diyorum ki '3. Olağanüstü Kongremiz de bir besmeledir.' Gururla taşıdığım AK Parti Genel Başkanlığı görevini Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum."

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler