Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Arnavutluk Dışişleri Bakan Yardımcısı Halil Hyseni, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) çerçevesinde ulaştırma ağları, sürdürülebilir enerji bağlantıları, çevre, turizmin geliştirilmesi, kültürel mirasın korunması gibi alanların gelecek yıllarda yapılacak iş birliği için öncelikli olması gerektiğini belirtti.

        AA'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütünün (KEİ) 25. Yıldönümü Zirvesi’nde konuşan Hyseni, örgütün çok stratejik bir noktada olduğunu ve çeşitlilik arz eden bir insan kapasitesi bulunduğunu belirtti.

        Yapıcı diyalogla bu kapasiteyi çok daha iyi kullanabileceklerini ifade eden Hyseni, bu çerçevede ulaştırma ağları, sürdürülebilir enerji bağlantıları, çevre, turizmin geliştirilmesi, kültürel mirasın korunması gibi alanların gelecek yıllarda KEİ çerçevesinde yapılacak iş birliği için öncelik olması gerektiğini söyledi.

        Hyseni, bölge ve aynı zamanda dünyanın pek çok zorlukla karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

        Göç, terörizm, kaçakçılık, para aklama ve yolsuzluklar gibi konuların güvenliği tehdit ettiğini vurgulayan Hyseni, bu zorluklarla düzgün şekilde başa çıkılabiliyor olması gerektiğine dikkati çekti.

        Arnavutluk'un Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmaya çalışan bir aday ülke olduğunu dile getiren Hyseni, bu bakımdan KEİ-AB etkileşiminin kendileri için önemine değindi.

        Hyseni, Arnavutluk'un KEİ'nin daimi sekreteryasında temsil edilmeyen tek ülke olduğunu da hatırlatarak, örgüt içinde kapsayıcılığı sağlamak için önce mutabakat sonra oylama yoluna gidilmesi gerektiğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler