Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından geliştirilen, egzersiz ve sağlıklı yaşam aplikasyonu HisApp mobil uygulaması, hayata geçirildi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen tanıtıma Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ve HİS Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı katıldı.

        Konuşmasına, İngiltere'nin Manchester kentinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden İngiliz vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyerek başlayan Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teröre karşı mücadelede, tüm müttefiklerle, dostlarla beraber olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum." dedi.

        Sağlıklı bir toplumun inşasında etkin rol oynamak üzere yola çıkan HİS Federasyonunun yönetimine, HisApp uygulaması için teşekkür eden Kılıç, şunları kaydetti:

        "Kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışma, bakanlığımızın da en önemli hedeflerinden birisi olan sporun tabana yayılması, sadece müsabık anlamda değil, toplumun kendisini geliştirmesi ve sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması ile ilgili olarak, doğru zamanda ve fırsat bulduğu her alanda egzersiz yapabilmesiyle ilgili bir fırsat ortaya koyuyor. Çok küçük dokunuşlarla, çok büyük sonuçlar elde edebileceğimizi bildiğimiz bu dünya içinde bu, küçük dokunuşlardan birisi. Masa başında çalışırken, evde bulduğunuz fırsatta veya tamamen bir arkadaş ortamındayken bir anda yapabileceğiniz egzersizler, hem toplumun daha sağlıklı bir şekilde geleceğe yürümesiyle ilgili bir katkı sunmuş olacak hem de sosyal ve sağlık alanındaki çalışmalara da katkı verebilecek. Bir ailenin hep beraber evdeyken, bir araya gelip birlikte egzersiz yapması, iş yerinde çalışan bir vatandaşın bulduğu o kısa fırsatta vücudunu hareket ettirecek egzersiz yapılacak anı değerlendirmesi, aynı zamanda bunun hafıza anlamında da tutuluyor olması, geleceğe yönelik yönlendiriyor olması önemli."

        Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumunun 605 bini geçen, gelecek dönemde 750 bine ulaşacak kapasitesinde, oradaki öğrencileri de buna teşvik edeceklerini dile getiren Bakan Kılıç, "Çok kolay şekilde hayata geçirebilecekleri bir programdan bahsediyoruz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemde gençlik merkezlerimizde, diğer spor federasyonlarında, gençlerin, çocukların hatta sporcuların bile değerlendireceklerini düşündüğüm bir aplikasyon olacak." ifadelerini kullandı.

        Bakan Kılıç, aplikasyonu bakanlık personeline de tavsiye ederek, "Kullanmaya önce buradan başlayacağız. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bizi buradan duyar ve onlar da dahil olur. Uygulamada emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        - Yasin Bölükbaşı

        HİS Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı ise 2002'den bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde hareketli yaşamı desteklemek amacıyla aralıksız çalıştıklarını dile getirdi.

        Bölükbaşı, "Geldiğimiz noktada sporu daha erişilebilir ve daha demokratik kılmak adına HisApps uygulamasını geliştirdik. Artık halkımız herhangi materyal ya da merkeze bağlı kalmaksızın evinde, işinde rahatça spor yapabilecek." ifadelerini kullandı.

        Alanında bir ilk olma özelliğine sahip uygulamanın içeriğinin, dünya fitness literatürüne bağlı kalınarak oluşturulduğunu dile getiren Bölükbaşı, "7'den 70'e herkesin faydalanabileceği şekilde dizayn edilen uygulamamız, günlük spor ihtiyacını karşılayacak egzersizleri içinde bulundurmaktadır. Çağımızın en büyük problemi olan obezite, ülkemizde yüzde 30 seviyesini geçmiş durumdadır. Bir bakıma teknolojik yaşantıya bağımlı olmanın sonucu olarak ortaya çıkan fiziksel aktivite yetersizliğinin önüne geçmek durumundayız. Bunu da teknoloji marifetiyle yapıyoruz. Tam da bu gerekçeyle teknoloji kullanarak dünyadaki obeziteyle mücadele ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu uygulamada yapılan her egzersizi, atılan her bir adımı da desteklemek niyetindeyiz." diye konuştu.

        Kullanıcıların yapacağı egzersizleri, her ay çeşitli ödüllerle teşvik edeceklerini dile getiren Bölükbaşı, şöyle devam etti:

        "Bununla da kalmayıp ortaya çıkan egzersiz grafiklerini kullanıcının aile hekimi ile paylaşacağız. Uygulama, kişinin hareket seviyesini doktoruna bildirecek. Böylelikle obeziteye karşı verilen savaşta yeni bir direnç alanı oluşturacağız. An itibarıyla 600'ü aşkın egzersizi içinde bulunduran uygulamamız, evrensel bir içeriğe sahip olacak. Dünyanın neresinde olursanız olun HisApp'i kullanarak egzersiz yapabilir, aktivite seviyenizi gündelik grafiklerle takip edebilirsiniz. Zamanının çoğunu evinde geçiren bir hanımdan tutun da gününün çok büyük bir kısmını ofiste geçiren bir beyaz yakalı çalışana kadar her ihtiyaca uygun programlar oluşturduk. Tek bir arzumuz var, halkımız dinç ve zinde olsun. Uygulama, gelecekte akıllı bilekliklerle uyumlu olacak ve kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerine göre sürekli güncellenecek."

        HisApp'in, App Store ve Google Play'den ücretsiz indirilebileceğini kaydeden Bölükbaşı, uygulamayı eğlenceli bir hale getirmek için içine yarışma koyduklarını, düzenli egzersizi hediyelerle teşvik edeceklerini söyledi. Liderler tablosu adı altında ilk 50 kişiye hediye göndereceklerini anlatan Bölükbaşı, toplantı sırasında Bakan Kılıç'tan aldığı onayla bu rakamı 100'e çıkardı.

        Bölükbaşı, ücretsiz indirilebilecek uygulamanın kullanımı sırasında, Turkcell kullanıcılarına özel olmak üzere internet kotasından düşüş yaşanmayacağını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler