Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektör olarak dün olduğu gibi yarın da ülkeyi daha güçlü ve zengin yapmak için üretmeye, emek vermeye devam edeceklerini belirterek, "El birliğiyle ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacağız." dedi.

        Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 73. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni"nde yaptığı konuşmada, Başbakan Binali Yıldırım'a, Türkiye'yi bir araya getiren ekonomi şuralarında sorunları dinledikleri ve iş alemine destek oldukları için müteşekkir olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de Türk özel sektörüne destek verdikleri için teşekkür etti.

        Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün oda ve borsa mensuplarının gurur günü olduğunu dile getirerek, onların emekleri ve gayretleriyle, kurumsal hizmet kapasitelerinin her yıl daha da geliştiğini anlattı. Odalar ve borsaların, reel sektörün asli hizmet merkezleri haline geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, böylece ülkenin daha çok yatırım, üretim, ihracat ve istihdam kazandığını söyledi.

        Oda ve borsa camiası olarak, sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışta olmadıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, hep daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalıştıklarını bildirdi. Her alanda yeni ve çok daha büyük hedeflere ulaşmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Sadece şikayet etmek, talep etmek bize yakışmaz. Sorunlar ve tespitlerle birlikte çözüm önerilerini hazırlıyor, siyasilerimizle, hükümetimizle istişare ediyoruz. G20'den, Eurochambres'a, İslam Odası'ndan, Asya-Pasifik Odası’na kadar tüm küresel platformlarda Türk iş dünyasının sesini duyuruyor, hakkını savunuyoruz." diye konuştu.

        - "TOBB en büyük meslek örgütü"

        Hisarcıklıoğlu, TOBB'un ülkenin her köşesinden ve tüm sektörlerden, küçük-büyük, yerli-yabancı 1,5 milyon üyesiyle, iş aleminin tamamını bir araya getiren en büyük meslek örgütü olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "Gururla ifade etmek isterim ki, biz aynı zamanda ülkemizde katılımcı demokrasinin yayılması açısından da örnek gösterilecek bir meslek örgütüyüz. 365 oda ve borsamızın her biri, demokratik yapısı ve geleneğiyle, ülkemizin her yanında demokrasi kültürünün gelişmesine, kök salmasına katkıda bulunuyor. Zira demokrasi demek, müzakere demektir. Burada her meseleyi, müzakereyle ele aldık, istişare ettik. Hazreti Mevlana diyor ki, 'Hepimiz, aynı bütünün parçalarıyız ve ancak birlikte varız.' İşte biz de birbirimizi dinledik, birbirimizi anladık, öteki diye bakmadık. Farklılıklarımıza, farklı düşüncelere ve inançlara saygı gösterdik. Kimseye ayrım yapmadık. Sonuçta ayrılık değil, birlik ve beraberlik hakim oldu."

        Demokratik yapısı sayesinde TOBB'un müteşebbislerin en güçlü sesi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, müteşebbislerle, onların asli temsilcileri oda ve borsa başkanları ile meclis üyeleriyle iftihar ettiğini dile getirdi.

        Hisarcıklıoğlu, özel sektör olarak dün olduğu gibi yarın da ülkeyi daha güçlü ve zengin yapmak için üretmeye, emek vermeye devam edeceklerini belirterek, el birliğiyle Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacaklarını söyledi. Hizmet şeref belgesi ve plaket almaya hak kazananlara, ödüllerini sunacak olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, başkanından meslek komitesi üyesine, genel sekreterinden çalışanına kadar camiaya hizmet eden herkesi kutladı.

        - Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun'a plaket

        İngiltere'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Hisarcıklıoğlu, saldırıyı nefretle kınadığını belirtti.

        Hisarcıklıoğlu, ayrıca Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçe Basketbol takımını da kutladı.

        Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Hisarcıklıoğlu, TOBB başkanlığı da yapmış olan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a hizmet şeref belgesi ve plaketini takdim etti.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Hisarcıklıoğlu ile birlikte, delege olarak 10 ve 20 yılını dolduranlara ve son seçimden bu yana hayatını kaybeden oda ve borsa başkanlarının ailelerine hizmet şeref belgesi ve plaketlerini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler