Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığının taşra teşkilatında "dedektör köpek eğitmeni ve i̇darecisi" olarak görev yapan muhafaza amir ve memurları, çağla yeşili ve üzerinde köpek eğitim merkezi (KEM) logosu bulunan tulum giyecek.

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "Gümrük ve Ti̇caret Bakanlığı Taşra Teşki̇latı Personeli̇ Kılık ve Kıyafet Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, Bakanlığın taşra teşkilatında dedektör köpek eğitmeni ve i̇darecisi olan muhafaza amir ve memurları işlerini yaparken çağla yeşili tulum giyecek. Kıyafet, cordura kumaştan, su geçirmez, yağ ve su itici özellikte, köpek tüyü tutmayan, ripstop (yırtığın büyümesini engelleyici) kumaştan olacak.

        Dikişleri su geçirmez nitelikteki tulum, kolay sökülmeyecek ve çok katlı dikiş ipliği sayesinde arazide ve köpekle çalışmaya dayanıklı olarak yapılacak. Kıyafetin arkasında bel hizasında top ve benzeri oyuncak koymak için yeterli büyüklükte cebi bulunacak.

        Sol kol üstünde "KEM" yazısı, sırt taraf orta üst kısmında gümrük muhafaza logosu, sol göğüs üzerinde köpek eğitim merkezinin logosu ve sağ göğüs üzerinde Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü logosu yer alacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler