Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İki dost ve kardeş ülkenin dünyadaki yardıma muhtaç mazlumlar ve mahrumlar için umut olması bütün insanlık için sevindirici." dedi.

        Katar Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Gays bin Mübarek El Kuvari ve beraberindeki heyet, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti.

        Görmez, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Kuvari'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "İki dost ve kardeş ülkenin dünyadaki yardıma muhtaç mazlumlar ve mahrumlar için umut olması bütün insanlık için sevindirici." ifadesini kullandı.

        İki ülke arasındaki dini, ilmi, manevi ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Görmez, din hizmetlerinde, din eğitiminde, dini yayınlar alanında desteğe ihtiyaç duyan bütün Müslümanlara yönelik çalışmalar konusunda işbirliği yapmayı planladıklarını bildirdi.

        İslam dinini kuşatan yanlış ideolojilerin ortadan kalkması ve Batı dünyasında ortaya çıkan İslamofobik nefret hastalıklarını ilim ve hikmetle tedavi etmek için işbirliğine ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Görmez, "Elektronik kütüphaneler oluşturarak bilgi ve hikmetle İslamofobik nefret hastalıklarıyla mücadele etmemiz gerektiğini ifade etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

        Öte yandan bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek "Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"na Katarlı Bakanla birlikte katılacaklarını belirten Görmez, ziyaretinden dolayı Bakan Kuvari’ye teşekkür etti.

        - "Ümmete hizmet için buradayız"

        Konuk Bakan Kuvari ise davetinden ve misafirperverliğinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e teşekkür ederek, "Müşterek yaptığımız birçok işi, buraya tamamlamak için geldik. Kuran-ı Kerim'e hizmet eden, okuyan kişileri ödüllendirmek vazifemizdir. Genel olarak pek çok projeyi beraber yapmak ve ümmete hizmet için buradayız." dedi.

        Birçok konuda müşterek iş planı ortaya koyduklarını ve mutabık kaldıklarını aktaran Kuvari, şunları kaydetti:

        "Aynı zamanda bu müşterek projeler çerçevesinde mutabık kaldık. Özellikle ihtiyacı olan Müslüman bölgelerde daha iyi bir dini hizmet ulaştırmak için beraber çalışacağımızı, aynı zamanda doğru olan İslam’ı daha iyi anlatmak için beraber müşterek projeleri gerçekleştireceğimizi ifade etmek istiyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler