Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü iş birliğiyle öğrencilerin atık malzemeler kullanarak hazırladıkları elbiseler ve aksesuarlar, "Geri Dönüşüm" defilesiyle tanıtıldı.

        Ankara Üniversitesi Kampüsü Güneş Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sağlıklı bir çevre olmadan sağlıklı bireylerin de olamayacağını belirterek, genç kuşaklarda çevre koruma bilincinin yükseldiğini ve kendilerinin de bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye çalıştıklarını aktardı.

        Defilenin, işe yaramayacağı düşünülen pek çok malzemenin değerlendirilip kıymetli hale gelebileceğini gösterdiğini söyleyen İbiş, "Yeniden değerlendirme sürecini ne kadar güçlendirirsek, dünyaya o kadar katkımız olacaktır." diye konuştu.

        Projenin rehberlik ve yönlendirme görevini yürüten Ankara Olgunlaştırma Enstitüsünden Süheyla Önen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, defiledeki kıyafetleri yaklaşık 3 ay süren bir çalışmayla öğrencilerle birlikte tasarladıklarını dile getirerek, toplanan atık malzemeleri ayıklayıp temizlediklerini ve kullanılabilir hale getirdiklerini ifade etti.

        Atık malzemelerle de olsa giysilerin ve tasarımların güzelliğini ortaya koymaya çalıştıklarını anlatan Önen, gazeteler kullanarak etekler, pet şişelerden deniz temalı kıyafetler yaptıklarını söyledi.

        Ankara Üniversitesi Çevre Planlama ve Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp de üniversite olarak 5 Haziran Çevre Günü öncesinde topluma örnek olmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak adına etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

        Geleneksel hale gelen "Çevre Günleri" kapsamında yapılan etkinlikte, "Geri Dönüşüm" defilesinin yanı sıra geri dönüştürülen malzemelerle yapılan enstrümanların kullanıldığı "Dönüşüm Orkestrası"nın konseri ve Ankara Üniversitesi ADA Dans Topluluğu'nun gösterisi büyük beğeni gördü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler