Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CANCUN (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan Yardımcısı Fatih Özer, afetlerin yol açtığı can ve mal kayıplarının azaltılması için uluslararası strateji ve araçların uygulanıp değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen "2017 Afet Risk Azaltma Küresel Platformu"nda ikili görüşmeler yaptı, Bölgesel ve Küresel Global Platform Temsilciler Toplantısı'na katıldı.

        Özer, ilk olarak Honduras Daimi Acil Durum Komisyonu Bakan Komiseri Lisandro Rosales Banegas ile organizasyonun düzenlendiği otelde bir araya geldi.

        Başkan Yardımcısı Özer, görüşmede, binlerce yıldır süregelen gelenek doğrultusunda dünyanın neresinde ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzattıklarını söyledi. AFAD hakkında da bilgi veren Özer, kurumun doğrudan Başbakanlığa bağlı olması nedeniyle güçlü ve hızlı şekilde hareket edebildiğini belirtti.

        Türkiye'nin yaklaşık 3 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini hatırlatan Özer, 5 milyona yakın Suriyeliye de kendi ülkesinde yardım ulaştırmak için çalışıldığını anlattı.

        Doğal afetlere değinen Özer, iklimlerin hızla değiştiğine ve afet türlerinin de farklılaşmaya başladığına işaret etti.

        Türkiye'nin ulusal ve yerel düzey planlarını tamamladığını belirten Özer, "Şu anda nerede bir afet olursa olsun hızlı bir şekilde plan ekibi toplanıyor ve afeti birlikte yönetiyorlar. Planlarımız çok esnek, bütün afet modellerini kapsıyor. Son 4 yıldır araç gereç ,donanım, kıyafet, malzeme, tüm teşkilatı eğitim de dahil yeniledik. İstanbul havaalanının hemen tam dibindeyiz, dünyanın her yeri için hemen hazırız." ifadesini kullandı.

        Banegas ise deprem ve mülteciler konusunda önemli bir deneyime sahip olan Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

        Honduras'ın doğal felaket riski açısından ilk sıralarda yer aldığını aktaran Banegas, Türkiye ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

        AFAD Başkan Yardımcısı Özer, daha sonra İtalya Sivil Koruma Başkanı Fabrizia Curcio ile görüştü.

        Curcio, Türkiye'nin bu sene bölgesel platformu yönettiğini ve başkanlığı sonraki dönem İtalya'ya bırakacağını hatırlatarak Türkiye'den öğrenmek istedikleri konular olduğunu dile getirdi.

        Bölgesel platform yönetiminin Türkiye ile ortak sürdürülmesini istediklerini belirten Curcio, Türkiye'nin yarattığı sistemin sürmesini, gelecek küresel platforma kadar bu şekilde gidilmesini talep ettiklerini bildirdi.

        Özer de İtalya ile Türkiye arasındaki dostluğun her zaman ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "Sizlerle çalışmaktan her zaman onur duyarız. Bize düşen her ne varsa her türlü bilgiyi, belgeyi paylaşmaya hazırız." dedi.

        Özer, ikili görüşmeler kapsamında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilir Kalkınma Direktörü Uğur Kılıçarslan ile de bir araya geldi. Görüşmede, gelecekte yapılacak toplantılar ve işbirliği konusu ele alındı.

        Özer, daha sonra Bölgesel ve Küresel Global Platform Temsilciler Toplantısı'na katıldı. 16 ülkeden temsilcilerin bulunduğu toplantıda bölgesel ve yerel ölçekte işbirliği konusu görüşüldü. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler