Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) ile Sivas Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Eğitim Merkezinin (AKEM) iş birliği ile 15 Temmuz şehitleri için Gökpınar Gölü'ne tüplü dalış gerçekleştirildi.

        Gürün ilçesinde berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle adeta "doğal akvaryum"u andıran Gökpınar Gölü'nde 10 metre derinliğe dalan AKEM üyeleri, Türk bayrağı ile şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı pankart açtı.

        MİDDER İl Başkanı Ayhan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dernek olarak amacımız 15 Temmuz'u unutturmamak ve 15 Temmuz anısına faaliyetler yapmak. Gökpınar Gölü'nde 15 Temmuz'un sembolü haline gelen Ömer Halisdemir'in pankartı ve Türk bayrağını dalgıçlar sayesinde suyun tabanında açtık. Bu konuda bize yardımcı olan Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Gürün Kaymakamlığı ve Gürün Belediyesine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        Derneğin gençlik kolları başkanı Muhammed Nar ise "Gençler olarak amacımız kefenimizi giyerek çıktığımız yolda, havada, karada ve denizde yani insanlığın olduğu her yerde bu davayı gütmek." dedi.

        Daha önce yaptıkları çalışmalara değinen Nar, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

        Dalış yapan ekipleri vatandaşlar ve öğrenciler de izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler