Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbey, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamu çalışanlarının güvensizleştirildiğini iddia ederek, "KHK'larla kamu emekçilerine yöneltilen bu saldırı, kesinlikle bütün toplumsal kesimlerin karşısında durması ve geri püskürtülmesi gereken bir durumdur." dedi.

        Kemalbey, Eğitim Sen 10. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Eğitim Sen'in yüz bine yakın üyesinin Türkiye demokrasi mücadelesinde rol oynadığını ve önemli bir sınav verdiğini söyledi.

        Türkiye'nin zorlu günler geçirdiğini ileri süren Kemalbey, "İçinden geçmekte olduğumuz bu sürecin sebeplerinin, 7 Haziran öncesinde Türkiye halklarının demokrasiden ve barıştan yana bir tavır ve tutum almalarının 7 Haziran'da ete, kemiğe bürünmesinden kaynaklandığını biliyoruz. Ortaya çıkan siyasi tabloyu kabul etmeyen ve reddeden iktidar o günden bugüne keyfi bir yönetim başlattı. Anayasayı tanımayan, yasaları ve hukuku ihlal eden bir tavır sergilemektedir." ifadelerini kullandı.

        OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ları da eleştiren Kemalbey, "Türkiye'de 15 Temmuz'da bir darbe girişimi olduğunu iddia eden AK Parti iktidarı kendisi bir darbenin parçası olmuştur. Kendisi şu anda ülkeyi hukuksuzca, Anayasa'yı rafa kaldırarak, kullanmayarak, yasaları ihlal ederek yönetmeye çalışmaktadır. Bizler bu hukuksuzluğa karşı mücadelemizi yükseltmek, dayanışmak ve birlikte bu sürecin üstesinden gelmekle karşı karşıyayız." dedi.

        KHK'larla kamu çalışanlarına yönelik güvencesizleştirme yönünde çalışma yapıldığını ileri süren Kemalbey, "Bir gecede kamu emekçilerinin güvenceleri ellerinden alındı. 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakıldı, 40 bine yakın kamu emekçisi de bu tehditle karşı karşıya kaldı. Bu kabul edilemez bir durumdur. KHK'larla kamu emekçilerine yöneltilen bu saldırı, kesinlikle bütün toplumsal kesimlerin karşısında durması ve geri püskürtülmesi gereken bir durumdur." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler