Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) 5 bin 500 genç, 2016-2017 akademik yılında mezun olmanın heyecanını yaşadı.

        Namık Kemal Üniversitesi Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        NKÜ'den mezun olan öğrencilerin başarılarını okul sonrasında da devam ettireceklerini belirten Ceylan, "Namık Kemal Üniversitesi, temelleri sağlam köklü bir üniversite. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çalışmaları ile kendini ispat etmiş bir üniversiteye sahibiz. Bugün 35 bin öğrenciye hizmet veren bir üniversite sayılı üniversiteler arasına girmiş durumda." dedi.

        NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise geleceği inşa edecek bir nesli yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

        Öğrenciler, mezuniyet yemini edip keplerini havaya fırlattı

        - Mezuniyet törenine kucağındaki kızı ile geldi

        Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun olan Fatma Gül Erdik (30), 2,5 yaşındaki kız Elmira ile mezuniyet törenine katıldı.

        İkinci üniversitesini bitirdiğini aktaran Erdik, daha önce Ziraat Fakültesinden mezun olduğunu ve ikinci bir üniversite okuma hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

        Kızı Elmira'nın 2,5 yaşında olduğunu, hemşireliği okumayı çok istediğini ve bunu başardığını belirten Erdik, şunları söyledi :

        "Üniversiteyi kızım Elmira ile okumak hem zor hem de keyifli bir süreçti. Hamileliğimi de okul dönemimde yaşadım. Zor ama güzeldi. Kızımla okul sıralarında güzel vakitler geçirdik. Eşim çok destek oldu bana. Birlikte okul sürecini atlattık diyebilirim. Kucağımda kızımla mezun olmak çok güzel bir duygu. İlk mezuniyetim gibi değil çok çok farklı bir duygu. Mezuniyetimi kızımla birlikte yaşamaktan çok mutluyum."

        Eşi Can Erdik ise eşinin okulu bitirmesi için elinden gelen desteği verdiğini belirterek "Hem çocuk hem kariyer yapabilen arkadaşlara da hiç birşeyin engel olmadığını gösterdik." dedi.

        Erdik daha sonra kızı ile mezuniyet yemini edip mutluluğunu ailesi ile paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler