Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) Bolu ve Seben Belediyeleri ile inşa ettiği "Türk Dünyası Sanat Köyü", Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ile Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan ve Tataristan'dan sanatçıları ağırlayacak.

        TÜRKSOY'dan edinilen bilgiye göre, Bolu'nun Seben ilçesinde M.Ö. 1200'lü yıllarda Firigyalılar tarafından kullanılan, bugüne kadar ulaşan "Solaklar Kaya Evleri"nin eteğinde inşa edilen "Türk Dünyası Sanat Köyü"nde hazırlıklar tamamlandı.

        Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ile Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan ve Tataristan'dan gelen müzisyenler, 26 Mayıs- 10 Haziran arasında teknik altyapısı tamamlanan köyde konaklayarak, müzik deneyimlerini paylaşacak ve yeni besteler üretecek.

        Proje kapsamında geçen ay inşaatı biten evlerin her birine, ünlü Türk bestekarlarının isimleri verilmişti.

        TÜRKSOY Besteciler Buluşması etkinliğinin ilki Safranbolu'da yapılmıştı.

        "Türk Dünyası Sanat Köyü" projesiyle gelecekte resim ve edebiyat alanında buluşmaların da hayata geçirilmesi planlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler