Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan eski İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Gurbet Keskin, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

        Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Keskin, avukatı Erol Yılmaz Aras ile katıldı.

        Mahkeme heyetinin kimlik tespitinin ardından söz alan Keskin, darbe girişimine yönelik herhangi bir eyleminin ve FETÖ ile bağlantısının olmadığını belirterek, beraatını talep etti.

        Avukat Aras ise müvekkili hakkında "ByLock" kullanmadığı yönünde raporların olduğunu ifade ederek, önceki duruşmalarda tanıkların müvekkili hakkında herhangi bir görüş belirtmediğini söyledi.

        Ayrıca bilirkişi raporunu mahkemeye sunduğunu belirten Aras, "Müvekkilinin darbe girişimi gecesi çağrıldığı halde darbecilerle hareket etmediği ortaya çıktı. Dolayısıyla örgütle bağımız olmadığı tespit edildi. Tanıkların ifadeleri de bu yöndeydi. Müvekkilimin beraatını talep ediyoruz." şeklinde savunma yaptı.

        Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında sanığın atılı suçlardan cezalandırılmasını talep etti. Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, mevcut deliller, sanık ve tanık beyanlarını göz önünde bulundurarak sanığın beraatına karar verdi.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Gurbet Kesin hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından iddianame hazırlanmış, 15 yıl hapsi istenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler