Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo, Türkiye ve Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılına ulaştığını belirterek, "Kore savaşına katılan gaziler sayesinde Kore, bugün ekonomik gelişimini sürdüren büyük bir ülke oldu." dedi.

        Büyükelçi Cho, Güney Kore ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde ilan edilen "2017 Kore-Türkiye Karşılıklı Kültür Yılı" vesilesiyle yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

        İki ülkenin kültür bakanlıklarının bu seneyi karşılıklı kültür yılı ilan ettiğini hatırlatan Cho, bu çerçevede yapılması planlanan faaliyetlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve pekişmesi için önemli olduğunu vurguladı.

        Cho, bu kapsamda 6 Haziran'da Ankara'daki Kore Parkı'nda bir fotoğraf sergisi açılacağını ve akşam yemeği verileceğini dile getirerek, etkinliğe Kore gazileri ve ailelerinden oluşan 400 kişilik bir grubun davet edileceğini söyledi.

        - "Kore gazileri sayesinde Kore bugün büyük bir ülke"

        "Kore savaşına katılan gaziler sayesinde Kore bugün ekonomik gelişimini sürdüren büyük bir ülke oldu." diyen Cho, Kore Şehitleri Anıtı'nın restorasyonun da tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

        Cho, 7 Haziran'da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının "Kore-Türkiye Dostluk Klasik Müzik Konseri" düzenleyeceğini ifade ederek, konsere yaklaşık 600 kişinin davet edileceğini bildirdi.

        Konserin Güney Kore milli marşının yazarı besteci Eak-Tay Ahn anısına düzenleneceğine dikkati çeken Cho, Kore'nin milli bestecisi Ahn'ın daha önce Türkiye'de bulunmuş olmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

        Cho, 16-26 Temmuz tarihlerinde Güney Kore'den gelecek diplomat, akademisyen, sanatçı ve gazetecilerden oluşan 27 kişilik grup için bir etkinlik planladıklarına işaret ederek, bu etkinlikle Türkiye'ye gelecek Korelilere Türkiye'yi daha iyi tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

        Etkinlik çerçevesinde Güney Kore'den gelecek grubun İstanbul'dan başlayarak, Çanakkale, İzmir, Pamukkale, Konya ve Çorum'u kapsayan bir tur yapacağının altını çizen Cho, 22 Eylül'de de Güney Kore Kültür Bakanlığı ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ankara Congresium'da Türk ve Kore kültürünü tanıtmaya yönelik büyük bir etkinlik düzenleneceğini kaydetti.

        - "Türkler çok sıcak kanlı ve misafirperverler"

        Cho, 14 Haziran'da düzenlenecek Seul Uluslararası Kitap Fuarı'nın bu seneki onur konuğunun Türkiye olduğunu belirterek, bu sene 10 gaziyi Kore'de misafir olarak ağırlayacaklarını ve Kore gazilerinin torunlarından yaklaşık 150 kişiye de her yıl eğitim bursu sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

        Kore Kültür Merkezi yetkilileri ile Türkiye'de birçok şehri ziyaret ettiğini dile getiren Cho, "Türkler çok sıcak kanlı ve misafirperverler. Koreliler de bu konuda aynılar." diye konuştu.

        Güney Kore Büyükelçiliğinin Türkiye'nin birçok şehrinde kültür faaliyetlerinde bulunduğunu ifade eden Cho, yakın zamanda ziyaret ettiği Şanlıurfa'yı çok beğendiğini ve dünyanın en eski arkeolojik alanlarından biri olan Göbeklitepe'nin UNESCO kültür mirasları arasına gireceğini düşündüğünü söyledi.

        Cho, "Korelilerin ve Türklerin düşünce yapısının ve hissiyatlarının birbirine çok benzediğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler