Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde arpa hasadına başlandı.

        Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, AA muhabirine, ramazan ayının ilk gününde başladıkları hasadın çok bereketli olmasını beklediklerini söyledi.

        Son 10 yılın en yağışlı baharının ardından, üreticinin sabırsızlıkla beklediği hasat dönemine girmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren Turanlı, Kahta’da yaklaşık 5 bin çiftçinin, 450 bin dönümde arpa ve buğday ektiğini belirtti.

        Bu sene yağışların fazla olmasından dolayı, üreticilerin dönüm başına yaklaşık 500 kilogram verim aldıklarını öğrendiklerini ifade eden Turanlı, "Bu rakamlar beklediğimizin çok üzerinde. Umuyoruz devletimiz taban fiyatlarını da bir an önce açıklar ve üreticilerimizi tüccarların eline düşürmez." dedi.

        Üreticilerden Hasan Fırat da bu yıl çok verimli bir hasat dönemi yaşadıklarını belirterek, beklentileri doğrultusunda taban fiyat açıklanmasını ve devletin bir an önce Toprak Mahsulleri Ofisini açarak alım yapmasını istediklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler