Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 16 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

        Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı, diğer 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

        Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda kalaşnikof marka silah ve bu silaha ait 30 fişek ile 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan bir yayınevine ait 7 kitap ele geçirildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler