Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biz Müslüman ülkelerin birliği dağıldı, param parça olduk, birbirimizle uğraşır olduk, bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldik." dedi.

        Yapıcıoğlu, partisinin Batman il başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının, bereket, Kur'an, infak ve rahmet ayı olduğunu söyledi.

        Ramazanın rahmet iklimini birlikte paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, dünyanın farklı ülkelerinde iftar açacak, yiyecek ve temiz su bulamayan insanların olduğuna işaret etti.

        "Aslında yokluk içerisinde olmadıkları halde savaşlardan, bombardımanlardan dolayı yiyecek bir şey, içecek bir şey bulamayan kardeşlerimiz var." diyen Yapıcıoğlu, "Hatırlayalım ki iftarda tek bir lokma yiyecek bulamayanlar var. Bu kardeşlerimiz için hiçbir şey yapamıyorsak bari dua edelim." ifadelerini kullandı.

        İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinin bozulduğunu bu birlik ve beraberliğin tesisi için herkisin dua etmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

        "Biz Müslüman ülkelerin birliği dağıldı, param parça olduk, birbirimizle uğraşır olduk, bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldik. İftar açacak bir lokma ekmek bulamaz olduk. Hatta bazı yerlerde bazı kardeşlerimiz temiz suya bile muhtaçlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler