Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay Valiliğince, Suriye ve Türkiye arasında bayram izinli geçişlerin 1-23 Haziran'da yapılacağı, Suriye vatandaşı olmayanların bayram izniyle Suriye'ye çıkışlarına kesinlikle müsaade edilmeyeceği bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ramazan sürecinde Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'nda uygulanacak giriş çıkış işlemleri ve alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgi verildi.

        Ramazan Bayramı'nda Suriyelilerin Türkiye'den Suriye'ye geçişleri ve Suriye'den Türkiye'ye dönüşlerinin pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartıyla sağlanacağının belirtildiği açıklamada, Suriye vatandaşı olmayanların bayram izniyle Suriye'ye çıkışlarına kesinlikle müsaade edilmeyeceği aktarıldı.

        Açıklamada, Türkiye'den Suriye'ye geçişlerin 1 Haziran'da başlayacağı, 23 Haziran'da sona ereceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Belirtilen tarihlerde Türkiye kapıdan sahaya alınma işlemleri 08.00-12.00 saatlerinde yapılacak ve sahaya alınanların tamamının işlemi bitirilinceye kadar çıkış işlemlerine devam edilecektir.

        1-23 Haziran tarihlerinde Suriye'den Türkiye'ye girişler saat 13.00-16.00 saatlerinde yapılacaktır. 24-27 Haziran tarihlerinde yolcu giriş çıkış işlemleri ise yapılmayacak. 28 Haziran Çarşamba günü bu işlemler normal şekilde uygulanacak. 1-27 Haziran tarihlerinde Türkiye'den aktarma alanına çıkış yapmak isteyen hususi araçlarla geçici plakalı araçlara müsaade edilmeyecektir. 28 Haziran Çarşamba günü ise araç giriş-çıkış işlemleri normal şekilde devam edecek."

        - İzin dönüşleri

        Açıklamada, bayram izinli çıkış yapan kişilerin Suriye'den Türkiye'ye dönüş işlemlerinin 3 Temmuz'da başlayacağı ve Kurban Bayramı'yla birleştirileceği, 30 Eylül'e kadar devam edeceği bildirildi.

        Açıklamada, "Gerek görülmesi durumunda mülki idare amiri tarafından bu süre uzatılabilecek veya kısaltılabilecektir. 1-24 Haziran tarihlerinde gönüllü geri dönüş işlemleri saat 17.00'den sonra yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler