Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği arasında, karşılıklı ticaretin geliştirilmesine dönük iş birliği protokolü imzalandı.

        MTSO'dan yapılan açıklamaya göre, karşılıklı ticaretin artırılması amacıyla iki kurum arasında 5 yıl süreyle geçerli olacak iş birliği protokolü imza edildi.

        MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, imza töreninde yaptığı konuşmada, yakın dostlukların ticari ilişkileri geliştirilerek taçlandırılması gerektiğini belirterek, her iki tarafta da bu niyetin bulunduğunu, bu olduğu sürece hedeflere kısa sürede ulaşılacağını bildirdi.

        Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane de "Yapmamız gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Karşılıklı ticaretimizin artması adına gerek Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına gerekse bize büyük görevler düşüyor." ifadesini kullandı.

        Bu protokolün bir oda ile imzaladıkları ilk protokol olduğuna işaret eden Malefane, şunları kaydetti:

        "Gerçekliğine inanmadığımız sürece bu yöndeki anlaşmaları imzalamıyoruz ama Mersin’e güveniyoruz. Sizin vizyonunuzla geldiğimiz bu noktada şahsınız, yönetiminiz, meclisiniz ve profesyonellerinize teşekkür ederim. Bu imzaların kağıt üzerinde kalmayıp uygulamaya geçirilmesi en büyük beklentimiz."

        Konuşmaların ardından Aşut ve Malefane tarafından iş birliği protokolünün imzalandığı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler