Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen davanın ilk duruşması görüldü.

        Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Yağbasan, F.İ.D. ve Murat Tokuş ile avukatları katıldı.

        Sanı F.İ.D. savunmasında, telefonuna ByLock yüklemediğini ve programı kullanmadığını ileri sürdü.

        Örgütle ilgisinin olmadığını savunan F.İ.D, "Üniversitede öğrenim görüyorum. Eğitime devam etmek istiyorum" diyerek tahliyesini istedi.

        Sanık Tokuş da örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanmadığını iddia etti.

        Telefonuna ByLock'un nasıl yüklendiğini bilmediğini savunan Tokuş'a, mahkeme başkanı tarafından polisteki sorgusunda "2015'te otobüste tanıştığı bir kişi tarafından telefonuna bu programın yüklendiği" yönündeki savunması hatırlatıldı.

        Tokuş, bu savunmayı polislerin "isim verirsen ceza almazsın" uyarısı üzerine verdiğini iddia ederek "Öyle bir kişi yok." dedi.

        Mahkeme heyeti, F.İ.D'nin yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler