Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bir ağacın bu kadar meyve vereceğini kimse tahmin edemezdi. Gezi ruhunu ortaya çıkaran, özlemini duyduğumuz Türkiye için bu uğurda hayatlarını veren gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, direnişin dördüncü yılında Gezicileri selamlıyorum." ifadesini kullandı.

        Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, insanların inançlarını, yaşam tarzlarını, dünya görüşlerini sorgulayan zihniyetin, 4 yıl önce dünyanın en etkili, insancıl ve barışçıl direnişiyle karşılaştığını savundu.

        Gezi ruhunun, iktidarın kimyasını bozup, korkulu rüyası haline geldiğini iddia eden Ağbaba, aradan 4 yıl geçmesine rağmen korkuların hala yüzlere ve cümlelere yansıdığını bildirdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz ile Gezi direnişini karşılaştırmasını eleştiren Ağbaba, "Gezi direnişi ile 15 Temmuz darbe girişimi arasında bağ kurmak, toplumu bölmek için ant içmiş bir zihniyetin dışa vurumudur." görüşünü savundu.

        Gezi'nin, ataması yapılmayan öğretmenlerin, KHK'larla ihraç edilenlerin, emeğini, ekmeğini isteyen, bu uğurda bedenini açlığa yatıranların sesi, cezaevlerinde bulunan gazetecilerin, aydınların, öğrencilerin, öğretmenlerin kalemi, kitabı olduğunu öne süren Ağbaba, "Bir ağacın bu kadar meyve vereceğini kimse tahmin edemezdi. Gezi ruhunu ortaya çıkaran, özlemini duyduğumuz Türkiye için bu uğurda hayatlarını veren gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, direnişin dördüncü yılında Gezicileri selamlıyorum." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler