Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

        Tutuklu sanık A.Ç, savunmasında, örgüte ait sendikanın Fatsa ilçe temsilcisi olduğu iddiasını kabul etmedi.

        Kardeşi S.V ile hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan İ.V, Bank Asya'nın kapatılmaması için protestoya katıldığı iddiasının doğru olmadığını öne sürerek, "Tanık olarak protestoya katıldığım yönünde beyan verilmiş. Bahsedilen tarihte bakkalda çalışıyordum. Bank Asya'nın Fatsa Şubesi iş yerime yakındı. O esnada bir kalabalık gördüm ve merak ettim. Maksadım bankadaki paramı çekmekti. Eyleme veya protestoya katılmak amacım değildi." şeklinde savunma yaptı.

        S.V de Bank Asya'yı savunmak amacıyla protestoya katıldığı yönündeki beyana ilişkin, "Abimin 'banka kapatılıyor' demesi üzerine bankada bulunan paramı çekmek üzere oraya gittim. Bu sırada oradaki bir kişi Türk bayrağını bana uzattı ve 'tutar mısın' dedi. Ben de gayri ihtiyari bayrağı aldım ancak bu protesto amaçlı değildi." diye konuştu.

        Öğretmenlikten ihraç edilen tutuklu İ.M de 25 yıl boyunca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptığını söyledi.

        Birkaç defa kandil gibi önemli günlerde tamamen dini içerikli sohbet verdiğini anlatan sanık, Fatsa'da "ilçe abisi" olarak görev aldığı yönündeki beyanı reddetti.

        Üniversite öğrencisi 23 yaşındaki M.Ş.A da "ByLock" kullanıcısı olduğu ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitapların evinde bulunduğu iddiasıyla savunma verdi.

        Açıktan üniversiteyi okuduğu sırada İstanbul'da yapıya ait evlerde kaldığını ifade eden sanık, "Kalacak başka yerim yoktu. 2014 yılında ilk kez orada kalmaya başladım. Maksadım derslere çalışıp sınava girip kendi evime dönmekti. Bu evlerde iki sene içerisinde toplamda 4 ay kalmışımdır." dedi.

        Evinde yapılan aramada Gülen'e ait kitap ve dergi bulunduğunu aktaran M.Ş.A, söz konusu dergi ve kitapları öğretmenlerin kendilerine hediye ettiğini kaydetti.

        M.Ş.A, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını ileri sürerek, "Bu hattı öğrencilikte kaldığım evde bir başka öğrencinin talebi üzerine aldım. Bu hattı belirttiğim şahıs kullandı." şeklinde konuştu.

        Tutuklu R.Y de yapıya ait etüt merkezinde müdür olarak görev yaptığını ve o dönemde terör örgütü faaliyetine ilişkin herhangi bir şey görmediği savundu. Sanık, tanıkların, "Akkuş ilçe abisidir, bize bluetooth aracılığıyla ByLock programından bahseden ve yükleyen kişidir." şeklindeki beyanlarının doğru olmadığını iddia etti.

        Tutuklu sanıklar G.A, H.A, A.A ve H.H de üstlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, İ.V ile S.V'nin tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler