Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yürütülen ''Değerler Eğitimi Projesi'' kapsamında yarım gün oruç tutan ilkokul öğrencileri, okulda düzenlenen törenle sembolik iftar yaptı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çocuklara oruç tutma alışkanlığı kazandırmak ve orucu sevdirmek amacıyla uygulanan proje kapsamında Denizevler İlkokulu 2, 3, ve 4. sınıf öğrencileri, ''tekne orucu'' diye bilinen yöntemle yarım gün oruç tuttu.

        Okulda düzenlenen iftar programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ''tekne orucu''nun Osmanlıda uygulanan ve çocukları oruca alıştırmak ve orucu sevdirmek için sahura kaldırılması, oruca başlamaları ve öğlen ezanı ile çocukların oruçlarını bozması olduğunu belirterek, projenin Gölcük'te 10 ilkokulun katılımıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

        Gülsuyu, şöyle konuştu:

        ''Değerler eğitiminde karakter ve kişilik eğitimi kapsamında gerçekleştirilen 'tekne orucu' çalışmasını ilk olarak Denizevler İlkokulu'nda hayata geçirdik. Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız alışkanlıklar onların anaokul ve ilkokul çağlarında gönüllerinde yer etmektedir. Bu dönemde sevinç ve mutlulukla yapmış olduğu etkinlikler ve çalışmalar onların gönül dünyalarında unutulmaz izler bırakmaktadır. Bugün, Osmanlıda çocukları oruç ibadetine alıştırmak için yapılan 'tekne orucu' ile tanıştırdık. Büyüklerin bile adını ilk defa duyduğu bu oruçta aile çocuğunu sahura kaldırır, beraber sahur yaparlar ve anne baba akşam ezanıyla çocuk da öğlen ezanıyla orucunu açar. Hatta tutmuş olduğu orucun sevabını ailesine hediye eder, ailesi de ona küçük hediyeler alır veya harçlık verir. Bunlar çocukları oruç ibadetine alıştırmak için uyguladığımız güzelliklerdir.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler