Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Damal ilçesinde, Karadağlar'ın eteğine yanındaki tepenin gölgesinin düşmesiyle oluşan Atatürk silüeti, bu yıl da görülüyor.

        İlçede, Atatürk silüeti kısa süreliğine ortaya çıktı. Vatandaşlar, kısa süreli de olsa silüeti görüntülemeye çalıştı.

        Vatandaşlardan Zöhre Yıldız, Ankara'dan geldiğini belirterek, "Atatürk'ün hayranıyım. Sırf görmek için buraya kadar geldim. Tam görmediysek de muhteşem." dedi.

        Yıldız, silüeti izlerken Atatürk'e hayranlığını dile getiren bir de şiir okudu.

        Gürbüz Çakabay adlı vatandaş da silüetin oluştuğuna görene kadar inanmadığını belirterek, "Bana da basit bir şey gibi geliyordu. İlk etapta izlediğimde şok oldum. Kendi kendime 'Allah'ım bu ne?' dedim. Böyle bir doğa güzelliği olabilir mi? Demek ki varmış. Ulu öndere nasip olmuş." diye konuştu.

        Çakabay, bunun daha iyi tanıtımı için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

        Silüet oluşurken, güneşin önüne gelen bir bulut kümesi, tam ortalarda oluşmasını engelledi. Seyir alanına gelen vatandaşlar, tam oluş anını görmeseler de ilk ve son anını izlemenin heyecanını yaşadı.

        Vatandaşlar, silüetin tam oluşunu görmek için havanın açık olduğu zaman bir daha geleceklerini söyledi.

        - Her yıl şenlikler düzenleniyor

        Atatürk silüeti, 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Erdoğan Kumru'nun 1975'de çektiği silüet fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığına gönderilmesiyle bu doğa olayı Türkiye'de duyuldu.

        Karadağlar eteğinde özellikle haziranda başlayarak temmuz sonuna kadar havanın bulutsuz olduğu günlerde 17.50-18.10 saatlerinde izlenebilen Atatürk silüetinin oluşumu, 1995'ten itibaren her yıl temmuz ayında düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile kutlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler