Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Kula ilçesinde yapımı devam eden Konurca Barajı tamamlandığında 438 bin 880 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı bildirildi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, yazılı açıklamasında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi, civardaki içme kullanma suyu ihtiyacının karşılanması hedeflenen GÖLSU Projesi kapsamında Manisa ilinin de nasibini aldığını aktardı.

        Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında bulunan Manisa'da 2003-2019 yıllarında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 172 bin kişiye ilave içme suyu temin edilmesinin amaçlandığını işaret eden Acu, ayrıca 436 bin 880 dekar zirai alanın sulamaya açılması, 273 milyon 300 bin lira gelir artışı, 63 yerleşim yerinin ve 76 bin 150 dekar arazinin taşkınlardan korunması, HES'lerin kurulu gücünün 5.3 megavata çıkarılması, 13,9 milyon kilovatsaat yıllık hidroelektrik enerjisi üretiminin hedeflendiğini kaydetti.

        Çalışmaları hızla devam eden Kula Konurca Barajı kapsamında bin 50 dekar tarım arazisi sulanacağını belirten Acu, şu bilgileri verdi:

        "Kulalı çiftçilerin yüzünü güldürecek, Kula merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Konurca Mahallesi yakınlarında yapımı devam eden projede 185 bin metreküp hacimli gövde dolgusunun 145 bin metreküplük kısmı ile vana odasının yüzde 60'ı tamamlandı. Ayrıca inşaat kapsamında gövde ulaşım yolu dipsavak, su alma yapısı, 2 menfezin tamamı, dolusavak ve relokasyon yolunun tamamı yapıldı. 1050 dekar tarım arazisine can verecek Konurca Barajı'nın temelden yüksekliği 37 metre olacak. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan baraj, bir yandan bölgede verimi artırırken, öte yandan Kula'da kuraklık nedeniyle yetişmeyen pek çok ürünün de ekilip, dikilmesini sağlayacak. Proje tamamlandıktan sonra yıllık 860 bin lira yıllık ek gelir artışı hedeflenmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler