Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta 18 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer almayı başardı.

        Geçen yıl PKK'lı teröristlerin yaşamı hiçe sayan ve hedef tanımaz saldırılarına rağmen eğitimlerini sürdüren öğrencilerden 18'i, 26-27 Nisan'da yapılan TEOG'da büyük bir başarı göstererek, 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

        Türkiye birincileri arasına giren 18 öğrenci kentin gurur kaynağı oldu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEOG sonuçlarının açıklamasının ardından Şırnak'ta 18 TEOG birincisi çıkarmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

        Geçen yıl terörün bütün engellemelerine rağmen sağladıkları telafi eğitimlerin mükafatını TEOG'da gördüklerini dile getiren Yılmaz, "Terör olaylarında malumunuz kent merkezi ve 3 ilçemizde 2016 yılını çok büyük sıkıntılarla geçirdik.Teröristlerin eğitim yuvalarını hedef alması, çocuklarımızın hem psikolojilerini etkiliyor hem de derslerinden geri kalmasına neden oluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ve valiliğin büyük destekleriyle çocukların başka okullarda misafir öğrenci olarak eğitimlerini sürdürmesini sağladık." diye konuştu.

        Öğrencilere eğitimin yanı sıra psikososyal destek de sunulduğunu anımsatan Yılmaz, bu gayretlerin başarıyı getirdiği aktardı.

        "Öğretmenlerimizin psikososyal desteği ve telafi eğitimleriyle terörün yarattığı tahribat en aza indirilmiştir. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz üstün gayretleriyle çok büyük bir başarı sağlamışlardır." diyen Yılmaz, emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Yılmaz, TEOG'da kent merkezinden 4 ,İdil'den 3, Cizre'den 9 , Silopi ve Beytüşşebap'tan birer öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldığını belirterek, ilde onlarca öğrencinin de bir iki yanlış ile Şırnak şartlarında büyük başarı sağladığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler