Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Suudi Arabistan'daki bir yardım kuruluşu tarafından gönderilen içerisinde hurma, sarma ve kuru gıdanın bulunduğu iftarlık kumanyalar İHH İnsani Yardım Derneği Antakya Temsilciliğince Suriyeli ailelere dağıtıldı.

        İHH İnsani Yardım Derneği Antakya Temsilcisi İsmail Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'dan gelen kumanyaların Antakya, Reyhanlı ilçelerinde yaşayan Suriyeliler ile Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır kapılarından da Suriye'dekilere ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

        Ramazan süresince her gün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan 6 bin 500, Öncüpınar'dan da 4 bin 500 iftarlık kumanyanın Suriye'ye gönderildiğini ifade eden Okay, şunları belirtti:

        "Suudi Arabistan'dan gelen kumanyaların bir kısmını da Antakya ve Reyhanlı'da yaşayan Suriyeli ailelere ulaştırıyoruz. Her gün Reyhanlı'da bin, Antakya'da da 500 kumanya dağıtımı yapıyoruz. İftarlık kumanyaları ramazan süresince Suriyelilere vererek, onlara bir nebze olsun katkı sağlayacağız."

        Okay, ramazan süresince vatandaşlardan zekat kapsamında gelen yardımları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

        Ramazandan önce dünyanın 136 ülkesinde yapılan Yetim Dayanışma Günü programları kapsamında Hatay'da da etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Okay, geçen hafta Suriye, Irak ile Filistinli 205 çocuğu giydirdiklerini, eğlence düzenlediklerini ve yemek vererek bir gün boyunca güzel vakit geçirmelerini sağladıklarını kaydetti.

        - Ümmet İftarı

        Ramazan Bayramı'nda da din, dil, ırk ayrımı yapmadan yetim çocuklara bayramlık kıyafet verileceğini vurgulayan Okay, ihtiyaç sahiplerine yardımlarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

        Okay, yarın Antakya'da Ulu Cami Meydanı'nda da menüsünde simit, ayran, su ve hurma olan "Ümmet İftarı" düzenleyeceklerini, burada Mescid-i Aksa'nın zulümden kurtulması için dua edeceklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler