Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Türkiye'nin kışın en sert ve en uzun geçtiği illerinden Ardahan'da yazın gelmesiyle doğanın çiçeklerle kaplanmasını fırsata dönüştüren öğretmen ve öğrenciler, "doğa" konulu dersi okul bahçesinde gerçekleştirdi.

        İlkbahar mevsiminin sona erip yaz mevsiminin başladığı bu günlerde kentte yağışların ardından havaların ısınmasıyla çiçeklerin açtığı Ardahan'da, güzel doğa görüntüsü büyük beğeniyle izleniyor.

        Özellikle kırsal kesimdeki alanlar, adeta çiçek tarlasına dönüşmüş durumda. Bunu fırsat bilen öğrenci ve öğretmenler de ''doğa'' konulu derslerini açık alanlarda ve çiçeklerle kaplı okul bahçelerinde görmeye başladı.

        Kış boyunca karla kaplı Merkez Yalnızçam Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulu bahçesi de çiçeklerle kaplanınca, öğrenciler bunu fırsat bilerek derslerini bahçede yaptı.

        Okulun 6. sınıf öğrencileri eğitim öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala öğretmenleriyle çiçeklerle kaplı okul bahçesinde ders yaptı. Çiçekler içinde ders gören öğrenciler, derslerinde doğa konusunu işledi.

        Sarı çiçeklerle kaplı bahçede bazı öğrenciler ders görürken diğer sınıflardaki bazı öğrencilerin de futbol oynadı, bazıları da bisiklet ile gezinti yaptı.

        Okulun öğretmenlerden Hüseyin Biçer, açık havada ders keyfini öğrencilere yaşatmak istediklerini belirterek, "Kış boyunca sınıflara sıkışan öğrencilerin yaşadığı bu sıkılganlığı baharın en güzel döneminde üzerilerinden atmak için bu bir fırsat. Derslerimizin bu havalarda ve ortamda daha verimli olacağını düşünüyoruz. Ortam gereği gayet güzel verim aldık." dedi.

        - Öğrenciler durumdan memnun

        Öğrencilerden Yaren Pembe ise açık havada ders işlemekten duyduğu memnuniyeti anlatarak, "Bugün çok farklı bir gün oldu. Doğada temiz hava almak, ders işlemek çok güzel. Temiz havadaki ders çok eğlenceli geçiyor." diye konuştu.

        Oğuzhan Kazan da aylardır ağır kış şartlarından dolayı hep sınıfta olduklarını ifade ederek, "Sürekli sınıfta olduğumuz için pek doğa ile ilgilenemedik. Bu nedenle öğretmenimizden izin alıp dersi dışarıda yapmak istedik." dedi.

        İlknur Yılmaz da çiçekler içinde gördükleri dersteki konularının da doğa olduğuna işaret ederek, "Açık havadaki doğa konulu ders çok verimli ve faydalı oldu." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler