Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 80 milyon lira tutarındaki 21 yatırım müjdesi ile Sakarya'ya geleceği bildirildi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Eroğlu, Sakarya programı kapsamında kentte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 25 tesis ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak bir tesisin temelini atacak. Eroğlu, yarın Sakarya'da düzenlenecek toplu temel atma töreniyle 218 milyon lira yatırım bedelli 26 tesisin temelini atacağı törenin ardından, vatandaşlarla bir araya gelerek iftar açacak.

        Bakan Eroğlu, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma töreninde, DSİ tarafından inşa edilecek Merkez Beşevler Barajı, Pamukova Çilekli Barajı, Geyve Doğantepe Barajı, Merkez Kışlaköy Göleti, Kaynarca Topçu Göleti, Merkez Elmalı Göleti, Pamukova Turgutlu Göleti, Söğütlü Kantar Göleti, 6 adet sulama tesisi, 11 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak bir adet tesisin temelini atacak.

        Eroğlu ayrıca, Sakarya'da 15 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 18 aileye de Orköy sertifikası verecek.

        Temeli atılacak tesislerle Sakarya'da 34 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak, 13 milyon metreküp su biriktirilecek. Ayrıca bir ilçe, 13 yerleşim yeri ve 10 bin dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.

        - Sakarya'ya son 5 yılda 302 milyon liralık 72 proje

        Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, programı çerçevesinde 15 Mart 2013 ve 15 Ocak 2016 tarihlerinde Sakaryalılara verdiği 222 milyon liralık 51 projeye ilave olarak, 80 milyon lira yatırım bedeline sahip 21 proje müjdesi daha verecek.

        Böylece Eroğlu, son 5 yılda Sakaryalılara toplam 302 milyon liralık, 72 müjde vermiş olacak. Projeler arasında gölet, sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, mesire yeri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Akgöl'e kuş gözlem kulesi ve yürüyüş iskelesi, İl Ormanı Tabiat Parkı'na mescit, Kuzuluk Tabiat Parkı'na 6 adet orman köşkü yapılması ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler