Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Yaklaşık 31 yıl önce Afganistan'dan Türkiye'ye getirilerek Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine yerleştirilen Özbek Türkleri, imece usulü iftar sofrası geleneğini sürdürüyor.

        Afganistan'ın Bağlan ve Fulkhumri bölgelerinde yaşayan Özbek Türkleri, Rusya'nın ülkelerini işgal etmesi üzerine 1986'da getirildikleri Ceylanpınar ilçesinde kültürlerini yaşatmaya çalışıyor.

        Özbek Türkleri, iftar saatinde camilerde bir araya gelip, imece usulü kurdukları sofrada iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

        Ramazan boyunca her gün Özbek aşçıları tarafından hazırlanan çorba, Afgan pilavı, kavun ve karpuzla iftarlarını açan Özbekler, bu geleneği uzun yıllardır devam ettiriyor.

        Özbekler Mahallesi Muhtarı Sefer Muhammet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadim bir kültür olan imece usulü iftar geleneğini sürdürdüklerini söyledi.

        Ramazan boyunca bir araya gelerek birlik beraberliği pekiştirdiklerini belirten Erdem, "İftar vakti hep birlikte camide toplanıp çoluk çocuk, ihtiyar iftarımızı yapıyoruz. Topluca iftar etmek dedelerimizden kalan bir gelenektir. 30 gün boyunca birlikte iftar yapıyoruz. Rahat ve huzur içerisinde iftarımızı yapıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

        Buhara Cami imamı Yusuf Aykan da bu vesile ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

        Vatandaşlardan Hayrullah Gülmen ise bu geleneği gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler