Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "16 Nisan'da Muş gerçekten tarih yazdı. Hiçbirimizin 7 Haziran'da tahmin edemeyeceği bir hızla, büyük toparlanmayla çok tarihi bir duruş sergiledi. Türkiye'nin önünü açan anayasa değişikliğine büyük destek verdi." dedi.

        Laleli Sanayici ve İşadamları Derneğince Muş'taki Atatürk Çocuk Parkı'nda düzenlenen iftara katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayında iş adamlarının gerçekleştirdikleri organizasyonlarla daha bereketli kazançlar elde edeceklerini söyledi.

        Şırnak'taki helikopter kazasında ve terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Ramazan paylaştıkça, birbirimize gönüllerimizi açtıkça, birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimizi pekiştirdikçe güzel. Bu mübarek ayı bize lütfeden Cenab-ı Allah aslında Müslümanlara çok büyük bir ayrıcalık vermiş durumda. Bu güzel ayı hep beraber, en güzel şekilde idrak etmeyi ve ilme, Kur'an'a daha fazla eğilmeyi temenni ediyorum. Kur'an-ı Kerim'in kendisine indiği, peygamberliği aldığı bu ayın, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'yı da daha fazla tanımaya, anlamaya vesile olmasını temenni ediyorum. Doğusu, batısı, kuzey ve güneyiyle bütün ülkemizin ve milletimizin kardeşliğine ve birliğine vesile olmasını diliyorum."

        - "Muş'a tebriklerimizi iletmek istiyorum"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini belirten Yılmaz, "Muş ve özellikle Hasköy'e tebriklerimizi iletmek istiyorum. 16 Nisan'da Muş gerçekten tarih yazdı. Hiçbirimizin 7 Haziran'da tahmin edemeyeceği bir hızla, çok büyük toparlanmayla çok tarihi bir duruş sergiledi. Türkiye'nin önünü açan anayasa değişikliğine büyük destek verdi. Allah bütün Muşlulardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

        Bütün güçleriyle Muşlulara hizmet etmeye çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Eda Beytaş ve toprağa gömülü patlayıcıların yerini tespit edebilen drone tasarlayan öğrenci Mert Delibalta'yı tebrik etti.

        "Fırsat eşitliği sağlanınca, okul yapılınca, öğretmenler gelince ve huzur ortamı tesis edilince demek ki başarı oluyor. Eda bunun çok güzel bir örneği." diyen Yılmaz, bunun, bölgenin başarısı olduğunu kaydetti.

        Yılmaz, kız çocuklarının Türkiye birinciliğini elde etmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

        Droneyi tasarlayan Delibalta'nın bir mucit olduğunu, böyle öğrencileri takdir etmek gerektiğini anlatan Yılmaz, "Türkiye'nin geleceğini, yenilik yapan, teknoloji üreten Mert gibi gençlerimizle kuracağız. 2023, 2035, 2053 ve 2071'i, Mert ve onların icatlarıyla geliştirecekleri ürünlerle kuracağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler