Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - İnce kabuğu ve lezzeti nedeniyle tercih edilen ancak son 3 yıldır yeterli verim alınamayan Kaman cevizinde, bu sezon yüksek rekolte bekleniyor.

        Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirai don nedeniyle Kaman cevizi üretiminde verimin son 3 yıldır düşük olduğunu söyledi.

        Bu yıl da don olayı olduğunu ancak bunun üretim üzerinde çok ciddi bir etkide bulunmasını beklemediklerini ifade eden Yılmaz, "Son 4 yılın en iyi verimi elde edilecek gibi görünüyor. 2014, 2015, 2016 yıllarında don olayları sebebiyle büyük zararlar olmuştu. Bu yıl don zararı olmasına rağmen son 4 senenin en iyi veriminin elde edilebileceğini tahmin ediyoruz. Bir anlamda don Kaman'da teğet geçti." dedi.

        Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül de ilçede 10 bin civarında ceviz ağacı bulunduğunu belirterek, don olayının etkilediği taban arazilerde yüzde 20-30 zarar beklediklerini ama son yıllarla mukayese edildiğinde bu sezondan ümitli olduklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler