Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) Kastamonu'nun Abana ilçesinde ATM önünde buldukları parayı banka kapısının altından içeri atan 2 öğrenciyi "2016 Toplumsal Fair Play Ödülü"ne layık görmesi sevinçle karşılandı.

        Atatürk İlk ve Ortaokulu Müdürü Şenol Uçarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. sınıf öğrencileri Halis Yahya Kapçak ve Yiğit Özkan Sakallıoğlu'nun geçen yıl okul yolundaki bir bankanın ATM'sinin önünde buldukları 30 lirayı, kilitli banka kapısının altından içeri attığını söyledi. Öğrencilerin TMOK'un 2016 Fair-Play ödülleri kapsamında değerlendirildiğini anlatan Uçarsu, şöyle devam etti:

        "Öğrencilerimizin herkesi gururlandıran duyarlı davranışı TMOK jürisince 'Toplumsal 2016 Fair-Play Ödülü'ne aday gösterildi. Yönetim kurulu üyelerinin değerlendirmesiyle öğrencilerimiz Halis Yahya ve Yiğit Özkan, bu ödüle layık görüldü. Bu durum hem okulumuzda hem de ilçemizde büyük sevinç yarattı. Bir kez daha göğsümüzü kabartan öğrencilerimizi, onları yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz."

        Uçarsu, 2016 Türkiye Fair-Play Ödül Töreni'nin Ekim ayı içerisinde İstanbul Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapılacağını aktardı.

        - "Yine olsa aynı davranışı gösteririm"

        Öğrencilerden Halis Yahya Kapçak ise sergiledikleri davranışın bir kez daha ödüllendirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

        Yeniden benzer bir durumla karşılaştığında aynı davranışı göstereceğini vurgulayan Kapçak, "Arkadaşım Yiğit ile okula giderken bankanın önünden geçtiğimiz sırada yolda 3 tane 10 lira bulmuştuk. Daha sonra bu parayı kilitli olan bankanın kapısının altından içeriye bırakmıştık. Tekrar böyle bir şeyle karşılaşsam yine aynı davranışı gösterirdim. Ödül aldığımız için mutluyum." dedi.

        Kapçak'ın sınıf arkadaşlarından Emir Acar da arkadaşlarının örnek davranışlarının herkese örnek olması gerektiğini, kendilerinin de bunun gururunu yaşadıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler