Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova'da kaybolan ve bir gün sonra metruk bir binada cesedi bulanan 6 yaşındaki Eylül Umutlu için Çınarcık ilçesine bağlı Koru Beldesi'nde taziye çadırı kuruldu.

        Atakent Mahalle meydanındaki taziye çadırında, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Eylül'ün yakınları, taziyeleri kabul etti.

        Eylül'ün amcası Metin Umutlu, yeğeninin en son görüldüğü futbol sahası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu söyledi.

        Olay günü yaşadıklarını anlatan Umutlu, "Şuradan çocuk önüme atladı. 'Amcacığım' diye el salladı bana. Akşam geldim, iftar saatine yarım saat kala anne ve babası çocuğun kayıp olduğunu söyledi. Aradık. Jandarmayı bilgilendirdik." diye konuştu.

        Umutlu, failin elinde bir valize görüldüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Sabah 08.00 sıralarında failin bir arkadaşı 'Ben elinde 3-4 sıralarında elinde bir valiz gördüm' diyor. Nereye götürdüğünü tabii ki biliyor arkadaşı olduğu için. Götürüyorlar terk edilmiş binanın bodrumuna çocuğun cesedini valizin içerisinde atıyorlar. Cezaevine girdi, suçunu itiraf etti. Artık evde mi boğmuş cenazesini almış götürmüş orasını bilmiyoruz. Otopsi raporunda bunlar çıkacak. Henüz otopsi raporu açıklanmadı. Savcımız titiz ve yoğun bir çalışma yapıyor. İnşallah da en kısa sürede sonuçlanacaktır. Neticeyi biz de merak ediyoruz."

        Acılarının çok büyük olduğunu aktaran Umutlu, "Şunu demek istiyorum; bu acının, bir tek benim ya da bizim acımız değil bütün Türkiye'nin acısı olması lazım. Neden? Küçücük bir kız çocuğu tecavüze uğramış, boğularak öldürülmüş." ifadelerini kullandı.

        - "Ölen aslında insanlık değerleriydi"

        Taziye çadırına gelen Çınarcık Kaymakamın Abdullah Çiftçi de olayın tüm Türkiye'yi acıya boğan bir olay olduğunu söyledi.

        Eylül'ün menfur bir saldırıya maruz kaldığını ifade eden Çiftçi, şunları dile getirdi:

        "Maalesef ölen sadece küçük bir kızımız değildi. Ölen aslında insanlık değerleriydi. Çok şükür kısa süre içerisinde faili bulundu ve adalete teslim edildi. Bundan sonra cezasını inşallah adalet tarafından çekecek. Tabii ölen kızımızı geri getirme şansımız yok. Ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Hepimizin çoluk çocuğu var dolayısıyla yaşanan bu olay gerçekten bütün algılarımızı bozan bir olaydı, mübarek ramazan ayında böyle bir menfur olayın yaşanması hepimizi üzdü."

        Çiftçi, toplumda madde bağımlılığıyla ilgili ciddi sıkıntıların olduğuna da değinerek, "Madde bağımlısı olan bu kişilerin toplum içerisindeki bu tip olaylara zaman zaman karıştığına şahit oluyoruz. Biz ilçede de uyuşturucuyla mücadelede çok ciddi bir gayret içerisindeyiz. Çok olayları önledik ancak kullanmayla ilgili yasal mevzuattan kaynaklanan sıkıntılar var." değerlendirmesinde bulundu.

        Öte yandan katil zanlısı Murat Ş.A'nın (25) evinin çevresinde ise yoğun güvenlik önlemi alındı.

        - Olay

        Çınarçık ilçesine bağlı Koru beldesinde yaşayan Eylül Umutlu (6), önceki gün sabah komşusuna giden annesinin ardından sokağa çıkmış, kızının uzun süre eve gelmemesinden şüphelenen baba Nurettin Umutlu, durumu jandarma ekiplerine bildirmişti. Eylül'ün, son olarak akşam saatlerinde Atakent Mahallesi'nde bir futbol sahasında görüldüğünün belirtilmesi üzerine jandarma ile AFAD ekipleri bölgede arama çalışması başlatmış, İl Jandarma Komutanlığından getirilen eğitimli köpeklerin kullanıldığı arama çalışmalarına vatandaşlar da katılmıştı. Küçük çocuk, arama çalışmaları sonucunda Kırlangıç Sitesi yakınlarındaki metruk binada ölü bulunmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler