Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, adliye çıkışı yaptığı açıklamalar nedeniyle yargılandığı davada, başsavcı ve mahkeme başkanına hakaretten 75 bin 600 lira para cezasına çarptırıldı.

        Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Mahkeme Başkanı Eray Doğan'a yönelik sözleri üzerine "hakaret ve iftira" suçlarından 12 yıl 8 ay hapis cezası talebinde bulunulan Sözlü ile müştekiler katılmadı.

        Duruşmada söz verilen Sözlü'nün avukatları, müvekkillerinin belediye başkanlığının yanı sıra siyasi kimliğinin de bulunduğunu belirterek, “Müvekkilimiz verilen kararın adil olmadığı yönünde açıklama yapmıştır. Açıklaması iftira ve hakaret içermemektedir. Eleştiri sınırları içinde kalmıştır. Kasıt yoktur.” diyerek beraatini istedi.

        Başsavcı Yeldan ve Mahkeme Başkanı Doğan’ın avukatı ise sanık Başkan Sözlü’nün duruşmada da daha önceki hakaret ve iftira sözlerini tekrarladığını iddia etti.

        Yargı mensuplarına yönelik sözlerin hakaret kapsamına girdiğini belirten avukat, “Her şey ortadadır. Suçun yoğunluğu dikkate alınarak sanığın en üst düzeyde cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

        Mahkeme hakimi, Sözlü’ye, Başsavcı Yeldan ve hakim Doğan’a yönelik "Kamu görevlilerine hakaret" suçundan 37 bin 800’er liradan toplam 75 bin 600 lira para cezası verdi. Başkan Sözlü, iftira suçundan ise yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

        Adana'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, parke taşı işiyle ilgili "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 4 sanığın 5'er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verilmişti.

        Sözlü hakkında 21 Şubat'taki karar duruşmasının ardından yaptığı açıklamalarla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının kişilik hakları, onur ve saygınlıklarına açıkça saldırıda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler