Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Akif Altay'ın ailesi, iftar verdi.

        Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Altay'ın ailesi tarafından, memleketleri Burdur'un Çeltikçi ilçesi Güvenli köyünde iftar programı düzenlendi.

        Programa, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Burdur milletvekilleri Reşat Petek ve Bayram Özçelik, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Burdur Valisi Yılmaz ve protokol üyeleri, şehidin ailesiyle yakından ilgilendi.

        Şehidin annesi Fadime Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, programı oğlu ve bütün şehitler için düzenlediklerini söyledi.

        Allah rızası için iftarda bir araya geldiklerini ifade eden Altay, darbe girişiminde bulunanlara ilişkin "Hepsinin yargılanmasını istiyoruz. Onları Allah'a havale ediyorum. Allahlarından bulsunlar. Defalarca yargılansınlar, yargılansınlar diyorum o kadar. Hem Türkiye'mize hem memleketimize zehir saçtılar." dedi.

        Şehidin eşi Gülsüm Altay ise eşinin gönlünün zengin olduğunu ve buradaki güzelliklerin onun sayesinde yaşandığını belirterek, "İftarı Allah kabul eylesin. Mekanını cennet, kabrini nur eylesin. Onun sayesinde buradayız Allah'ın izniyle. Mahkememiz var. Rabb'im inşallah onları hak ettikleri yere yollayacaktır." diye konuştu.

        Şehidin kız kardeşi Aysun Şerbet de adaletin yerini bulacağını, bunu beklediklerini kaydetti.

        Davaları takip ettiklerini dile getiren Şerbet, "Her izlediğimizde üzülüyoruz maalesef. O günleri tekrar tekrar yaşıyoruz. Allah kimseye yaşatmasın. Ülkemiz ve milletimiz adına üzülüyoruz. Her gün üzüntümüz artıyor ama tesellimiz şehit olması. Allah'ım mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

        Program, şehit Altay için dua okunmasının ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler