Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisi'nde yaşayan 65 yaşındaki Suriyeli kadın, yetim ve öksüz 5 torununa bakmaya çalışıyor.

        Suriye'deki iç savaşta oğlu ve gelinini kaybeden Sabuha Misha, geriye kalan 5 torununu alarak sığındığı Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisi'nde yaşamaya başladı.

        Misha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Şam'ın kırsal bölgesine düzenlenen hava saldırısında oğlu ve gelinini kaybettiğini söyledi.

        Geriye kalan 5 torunuyla zor günler geçirdiklerini aktaran Misha, çareyi Türkiye'ye kaçmakta bulduklarını bildirdi.

        Yaklaşık 2 yıldır, Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisi'nde yaşadıklarını ifade eden Misha, şunları kaydetti:

        "Yaşları küçük 5 torunumun benden başka yakını yok, mecburen onlara ben bakıyorum. Onlara baktıkça içim parçalanıyor ama elimden bir şey gelmiyor. Yaşlı olmama rağmen torunlarımın bütün ihtiyaçlarıyla ben ilgileniyorum. Anne babaları öldüğünde ikiz olanlar daha bebekti. Allah'ın sayesinde biraz büyüdüler çok şükür. Bize kucak açan Türkiye'den Allah razı olsun. Ülkemizde süren savaş bizi çok üzüyor, bitmesi için her gün Allah'a dua ediyoruz. Türkiye de bizim ikinci vatanımız ama savaş biterse evimize dönmek isteriz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler