Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" yardım kampanyası kapsamında Burdur'dan 2 tır un Suriye'ye gönderildi.

        Kampanya kapsamında Burdur merkez ve ilçelerden toplanan unlar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıktı.

        Vali Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılan bu yardımların ne anlama geldiğini anlamayan insanların bulunduğuna işaret ederek, yardımların oldukça önemli olduğunu vurguladı.

        Yılmaz, şunları ifade etti:

        "Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan'daki bacılarımız kollarındaki bilezikleri, ellerindeki alyansları ülkemizin topraklarımızın düşman işgalinden kurtarılması için yardım olarak gönderdiler. Bu yardımlar Atatürk'e teslim edildi. Yine bu yardımları anlamakta zorluk çekenler Gelibolu’ya gitsin. Çanakkale Savaşı'nda şehitlerimizin hangi ülke topraklarından, hangi şehirlerden olduğunu gidip görsünler. Ondan sonra Suriye'ye Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin niye ilgi gösterdiğini ve bu milletin niye onlara yardım elini uzattığını çok iyi anlarlar."

        Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak ise yardım yapan vatandaşların hayırlarının kabul olmasını diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler