Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe teşebbüsüne ilişkin 51 sanığın yargılandığı davanın görüşmesine başlandı.

        Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 17 sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklar, yakınları ve avukatları hazır bulundu.

        Tutuklu sanıklar Süleyman Yılmaz, Yakup Bağıran, Hasan Nart, Mehmet Reşit Bayrak, Fatih Erçelik ve Ergün Yılmaz ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        Mahkeme Heyeti Başkanı Bayram Kantık, tarafından kimlik tespitlerin yapılmasının ardından, iddianame okundu ve sanıkların dinlenmesine geçildi.

        SEGBİS üzerinden dinlenen tutuksuz sanık Tuğba Kaya, FETÖ terör örgütü ile bağı olmadığını belirterek, "Örgütte adım eşimden dolayı kaynaklanıyor. Onun yaptıklarının mağduruyum. Benim bu örgütle bir bağım yok." dedi.

        Kaya, eşinin olaylardan sonra yurt dışına kaçtığını ileri sürdü.

        Tutuklu yargılanan sanık Süleyman Yılmaz ise, Ardeşen ilçesinde 2001-2011 yılları arasında 'ilçe abiliği' yaptığı iddiaları olduğunu belirterek, "Bu iddiayı kabul etmiyorum. Terör örgütü yöneticisi olmayı kabul etmiyorum. Hiçbir terör örgütü ile irtibatım olmadı. ByLock herkesin telefonuna indirip kurduğu bir programdır. Bunun bir suç unsuru olacağını bilmediğimden telefonuma yükledim. Devletin ve milletin aleyhine huzur bozacak bir paylaşımda bulunmadım. Sürekli de kullanmıyordum." ifadelerini kullandı.

        Diğer tutuklu sanık Yakup Bağıran da "ByLock" kullanmadığını iddia etti, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

        Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek beraatlarını istedi.

        Mahkeme ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler