Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 15'i tutuklandı.

        Mersin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünün oluşturduğu 10 kişilik özel ekip, okul önlerinde, tatil ve turizm bölgelerinde uyuşturucu satışı yapan şüphelileri takibe aldı.

        Erdemli ve Tömük Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği ekiplerin 6 ay süren çalışması sonucunda 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve iş yerleri ile araçlarında "Hasır" isimli narkotik dedektör köpeğinin de katılımıyla yapılan aramalarda satışa hazır 52 adet fişek eroin, iki fişek kokain, 745 uyuşturucu hap, 77 fişek satışa hazır esrar maddesi, 7,5 kilogram esrar, bir kuru sıkı tabanca, 153 kök Hint keneviri, 7 av tüfeği fişeği, 43 tabanca fişeği ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait 2 kitap ele geçirildi.

        İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bu arada, operasyon kapsamında firari 2 kişinin de arandığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler