Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu emniyet müdürü, 7 yıl 6 ay hapis hapis cezasına mahkum edildi.

        Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğü de yapan Mehmet Şahan ve avukatı Fatih Dişçi katıldı.

        Mahkemede dijital materyallerle ilgili gönderilen rapor okundu.

        Sanık avukatı Dişçi, raporda aleyhe olan hususları kabul etmediklerini kaydetti. Dişçi, uzun süredir tutuklu bulunan müvekkilinin kaçma, delilleri karartma durumu olmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

        Sanık Şahan da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi.

        Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Şahan'ı "terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler