Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde telefonda kendisini polis olarak tanıtan bir şüpheli, "Kimliğinin FETÖ soruşturmasında adı geçen zanlılar tarafından kullanıldığını" ileri sürdüğü kişiyi 130 bin lira dolandırdı.

        Çilhane Mahallesi'nde yaşayan Zafer Çağlayan'ı (54) telefonla arayan zanlı, kendisini polis olarak tanıttı. Çağlayan'a, "Kimliğinin bazı kişiler tarafından ele geçirildiğini, bu kişilerin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yurt dışına kaçarken yakalandığını" belirten şüpheli, evdeki tüm değerli eşyalarla parayı kendisine vermesini istedi.

        Çağlayan, evine gelen zanlıya 90 bin lira verdi. Bir süre sonra tekrar arayan şüpheli, bankadaki parasını da kendisine vermesi gerektiğini söyledi. Çağlayan, bankadaki 40 bin lirasını şüphelinin banka hesabına havale etti.

        Yaşadıklarını yakınlarına anlatan Çağlayan, dolandırıldığını anlayınca İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

        Polis, şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.

        Öte yandan Çağlayan'ın bir süre önce Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinden emekliye ayrıldığı, dolandırıcıya verdiği paranın içinde emekli ikramiyesinin de bulunduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler